III Международна лятна школа по комуникация, преговори и медиация, 18-22.06.2019

III International Summer School of Communication, Negotiation and Mediation, 18-22 June 2019г., Pomorie, Bulgaria

Скъпи приятели на Медиацията,

Имаме удоволствието да ви поканим на Третата Международна лятна школа по комуникация, преговори и медиация! Тази година ще имате възможност да надградите своите знания и практически умения, натрупани от курса на миналогодишния гост-лектор проф. Джордж Зайдъл от САЩ. Основен гост-лектор на III Международна школа 2019г.  е изтъкнатият адвокат, арбитър и медиатор Тереза Ф. Фрисби от САЩ -  https://www.nadn.org/teresa-frisbie.

Продължителност на школата  -  5 дни, 4 нощувки -  18 юни - 22 юни 2019г.

ПРОГРАМА - Вижте или изтеглете като PDF


Участниците ще имат уникалната възможност да преминат и през цялостен 3-дневен курс по  преговори “Negotiation and Dispute Resolution: Raising Emotional Intelligence at the Mediation Table” /„Преговори и разрешаване на спорове: повишаване емоционалната интелигентност на масата за медиация”/, воден от Тереза Ф. Фрисби с включени теми, както следва:

Ден 1: Въведение в алтернативното разрешаване на спорове. Практически стратегии за водене на преговори.
Ден 2, Ден 3: Емоционалната интелигентност на масата за преговори и медиация. Практически тактики за употреба на езика на самодистанцирането в хода на преговорите и на воденето на медиационната процедура.

Лекциите на Тереза Ф. Фрисби ще бъдат с практическа насоченост, като ще включват интерактивни занимания, упражнения, разигравания на казуси, множество примери от нейната дългогодишна практика. Тереза е фасилитирала, арбитрирала и медиирала стотици казуси в различни правни отрасли, вкл. търговски и бизнес конфликти, както и трудови спорове.

Уникална възможност за обучение и практически занимания по използването на единствената работеща онлайн платформа за решаване на спорове в България!

Надяваме се да се видим отново с тези от вас, които участваха в първите две издания на школата от 2017 г. и 2018 г., както и да се срещнем с нови приятели и съмишленици.

Какво предлагаме:
Място на провеждане – гр. Поморие, почивна база на Софарма
Такси  - такса за участие в лятната школа   - 380 лв. за 5 обучителни дни; при ранно записване до 15 април – намаление с 10%; отстъпка от 10% при записване на 2 и повече участници от една организация.

Таксите включват обучението и не покриват, както следва: нощувки, транспорт и храна /посочените разходи се поемат от участниците и се заплащат отделно/.

Разходите за храна /закуска и обяд/ и нощувки в почивна база на Софарма ще бъдат обявени на по-късен етап. Нощувките в хотел „Алциона” ще се резервират от участниците самостоятелно, препоръчително е РЕЗЕРВАЦИИТЕ ДА БЪДАТ НАПРАВЕНИ В НАЙ-КРАТКИ СРОКОВЕ, поради ограничените места. За резервации в хотел „Алциона“, моля, ползвайте тел. 0877-33-29-27 или мейл адрес: alcionabeach(@)gmail.com. Престоят за посещение на школата е с продължителност 4 нощувки – 18, 19, 20, 21 юни. Допълнителна информация за провеждане на сертифициращо обучение ще бъде предоставена при запитване.

Участниците могат и самостоятелно да организират настаняването си в друго място по собствен избор. Организаторите си запазват правото да правят промени в програмата, за което всеки участник ще бъде надлежно и своевременно уведомен.

Контакти:
тел. +359 899 88 77 88, +359 882 71 84 70


Основен гост-лектор: Тереза Ф. Фрисби

Тереза Ф. Фрисби е директор на програмата за разрешаване на спорове на Loyola University Chicago School of Law, Чикаго, САЩ. Тя притежава над 30-годишна юридическа практика като адвокат, арбитър е от 1990 г., а медиатор – от 1998 г. Участвала е в разрешаването на стотици казуси и е преподавала медиация, преговори и международен арбитраж на съдии, адвокати, арбитри, медиатори, изпълнителни директори на международни компании,  студенти по право от цял свят. Тереза е избрана за Медиатор на годината за 2018 г. от чикагската Асоциация за разрешаване на спорове. В допълнение към своята успешна работа като арбитър, както и към кариерата си на процесуален представител в широк набор от казуси, вкл. търговски и трудови спорове, Тереза е помогнала като медиатор на десетки физически лица и компании да разрешат казуси, сред които спорове между бизнес партньори, изпълнителни директори, работодатели и служители (всичко от ограничителни споразумения до дискриминация на работното място), между наследници и мн. др. Тереза регулярно е канена да изнася лекции на актуални теми, свързани с алтернативното решаване на спорове, като същевременно периодично публикува свои статии в престижното издание „Chicago Daily Law Bulletin”.


ПРОГРАМА - Вижте или изтеглете като PDF

Информация за събитието

Начална дата 18-06-2019
Крайна дата 22-06-2019
Индивидуална цена 380 лв. за 5 дни
Местоположение
гр. Поморие, почивна база на Софарма
ул. Нео Анхиало 10, 8200 Център, Поморие, България
гр. Поморие, почивна база на Софарма

Информация за местонахождението - гр. Поморие, почивна база на Софарма

В базата на Софарма АД в Поморие активният сезон е от 04.06 до 15.09. Почивната станция разполага с 50 стаи. Организирани са 18 смени с цел максимално удовлетворяване на желаещите да почиват на морския бряг. Капацитетът на базата за сезон е около 2700 души.

Вече не приемаме регистрация за това събитие

  • image
  • image
  • image
  • image

Новини

Медиация край морето Медиация край морето През септември медиаторите се срещнаха за пореден път в гр.Поморие за да обсъдят интересни и важни теми за ме...
Интервю с Тереза Фрисби Интервю с Тереза Фрисби Тереза Ф. Фрисби е директор на програмата за разрешаване на спорове на Loyola University Chicago School of Law, Чикаго, САЩ. Тя п...
Покана за участие в кръгла маса: Анализ на проблемите в съдебното решаване на родителски спорове и наличните добри... Покана за участие в кръгла маса: Анализ на проблемите в съдебното решаване на родителски спорове и наличните добри практики Професионална асоциация на медиаторите в България (ПАМБ), в партньорство с Национална мрежа за децата, Институт...