Онлайн среща/обучение „Семейството в осъзнатия процес на медиацията”

ПОКАНА

ПРОМЕНЯМЕ ФОРМАТА НА ТРАДИЦИОННАТА ЛЯТНА ШКОЛА С ОНЛАЙН СРЕЩА/ОБУЧЕНИЕ

„СЕМЕЙСТВОТО В ОСЪЗНАТИЯ ПРОЦЕС НА МЕДИАЦИЯТА”

Обучение и дискусии - 3, 4, 17 октомври 2020

(Програмата на обучението е съобразена с изискванията на Наредба № 2 ... за получаване на сертификат за преминат курс по специализирана семейна медиация)

Скъпи приятели,

Поради проточилата се „извънредност” на положението у нас тази година отменяме срещата на българското Черно море – адаптираме се, за да останем здрави. Променяме формата, но запазваме опорните точки на първоначалните идеи и ви каним на онлайн среща/обучение на 3 – 4 октомври и 17 октомври 2020:

 • Ще се фокусираме върху тематичното поле на семейната медиация;
 • Ще обърнем специално внимание върху силната трета страна в неутралната процедура по медиация – медиатора;
 • Ще осъществим обучението и дискусиите чрез специалната секция „Семейна медиация” в онлайн обучителната платформа на ПАМБ.

Защо тръгнахме в тези посоки:

 • Семейната медиация - вътрешните и външните гласове в процедурата

В последните години натрупахме сериозна експертиза в семейната медиация. В рамките на обучението ще обсъдим задължителните според Наредба № 2 теми, свързани със семейната медиация, като ще поставим и тематични акценти върху родителското отчуждение, домашното насилие, мястото на детето в медиацията; ще обсъждаме какво може и какво не следва да съдържа едно споразумение, което се очаква да бъде внесено за одобрение от съд; ще ви запознаем с инструментите на „наративната” медиация – един все по-популярен подход за решаване на семейни спорове.

 • Медиатора - силната трета страна в неутралната процедура по медиация

В едно свое почти неизвестно аудио интервю Уилям Юри говори за медиатора като "мощната" третата страна в процедурата, възлага му ролята на мета-медиатор, който съумява да погледне отвън, да оркестрира и включи "външните" гласове в диалога. В този дух предвиждаме разговори за осъзнатия подход (mindfulness) като възможност за преодоляване на менталните и емоционалните бариери на семейния медиатор.

 • Секция „Семейна медиация” в обучителната платформа на ПАМБ

Само допреди шест месеца експертите говореха за парадоксалността на онлайн комуникацията, която подпомага дистанцията, но всъщност създава по-голяма „свързаност” - защото общуваме повече и по-често. С това обучение „задвижваме” потенциала на онлайн връзката: всеки участник ще получи парола за достъп до обучителните материали, включително и до материали на ПАМБ от предишни обучения и проекти, свързани със семейната медиация. Тестът ще бъде положен онлайн. Обучението ще бъде проведено в реално време чрез платформата ZOOM.

Повече информация за програмата тук

Лектори:

 • Съдия Галя Вълкова - СГС,
 • Веселина Живанкина - сертифициран mindfulness-терапевт и трейнер към IEK-Berlin,
 • Адв. Албена Пенова, обучител, учредител и председател на БАМ
 • Адв. Юлия Раданова, д-р на ЮФ на УНСС с дисертация относно медиацията в брачните отношения
 • Младен Запрянов, бизнес коуч, медиатор и издател, основател на АДВИЗА

В обученията ще се включи и екипът на ПАМБ.

Такса

 • Такса за участие в обявените модули - 280 лв. за 3 дни;
  При заплащане на таксата до 12 септември – 260 лева.
 • Краен срок за записване – 29 септември


За повече информация:
0887 42 3336

Алтернативно: можете да получите форма за регистрация на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

РЕГИСТРАЦИЯ

 

Програмата - Изтеглете като PDF


NB! За записване: ФОРМУЛЯР на сайта www.mediation-net.eu. За въпроси: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Основни гост-лектори

Съдия Галя Вълкова
Лектор Съдия Галя Вълкова

Галя Вълкова е магистрат в Софийски градски съд. Преминала обучения по медиация и преговори (вкл. Фулбрайт летен институт), тя препраща първите съдебни спорове в областта на родителските конфликти и семейното право за разрешаването им чрез медиация към Центъра за спогодби и медиация към СРС и СГС. Съдия Вълкова работи активно за въвеждането на възстановителното правосъдие у нас. Съавтор е на труда „Отчуждението на детето от неотглеждащия го родител – понятие, специфики и конструктивни подходи за преодоляването му“.

Д-р Юлия Раданова

Лектор Д-р Юлия Раданова

Медиатор, доктор на Юридическия факултет на УНСС с дисертация относно медиацията в брачните отношения, университетски преподавател по медиация и алтернативно решаване на спорове, адвокат. Завършила е право в Софийски Университет “Св. Климент Охридски”. Притежава диплома по английско и европейско право от Британски правни центрове, съвместно с Университета на Кеймбридж. Специализирала е медиация в Университета на Харвард. През 2018г. участва в научно изследване, като част от програма за обмен на докторанти в Чикаго – Kent College of Law, Illinois Institute of Technology. Юлия е един от инициаторите и активните участници в проекта „Децата на фокус в реформата на съдебната система“, чиято основна е цел е пилотирането на информационни сесии с медиатори за родители, преминаващи през развод.

Веселина Живанкина

Лектор Веселина Живанкина

Веселина Живанкина е сертифициран mindfulness-терапевт и трейнер към Institut für Entspannungstechniken und Kommunikation, Германия. В своите авторски програми и лекции Веселина съобразява майндфулнес практиките с конкретния профил на групата, обучавайки участниците как да използват подкрепящите и лечебни свойства на тези практики в различните сфери от собствения си живот – на работното място, като превенция от хроничен стрес и бърнаут, за повишаване на осъзнатостта и емоционалната компетентност и много други. Като сертифициран медиатор Веселина вижда потенциала на майндфулнес практиките за подобряване и развиване на медиаторския процес. Тя обръща особено внимание върху подкрепата, която майндфулнес може да даде на медиатора при постигане на балансираност, неутралана нагласа, спокойствие.

Албена Пенова

Лектор Албена Пенова

Адвокат с 35-годишен опит в сферата на семейното право. Създава и провежда едни от първите програми и обучения по специализирана семейна медиация. Председател на УС на сдружение „Българска асоциация за медиация”, член на Асоциацията на медиатори адвокати. В последните четири години адв. Пенова посвещава усилията си за популяризиране на медиацията сред адвокатите и обучава преимуществено адвокати. Участвала е в редица международни семинари и обучения, провеждани в София, Любляна, Лондон, Букурещ. Член на Съюза на журналистите.

Ирина Панайотова

Лектор Ирина Панайотова

Изгражда професионалния си опит в една от технологичните компании в света – HPE. Освен на мениджър, играе и ролята на ментор и обучител. Неподправеният й интерес към хората и личностното изграждане я отвежда към разкриване на тайните на НЛП, обучава се и се сертифицира като Master Practitioner of NLP. Ирина е и сертифициран бизнес треньор и медиатор.

Младен Запрянов

Лектор Младен Запрянов

Има богат мениджърски опит в различни роли на корпоративния живот в продължение на 20 години. През 2019 основава Адвиза, следвайки желанието си да споделя натрупания опит, използвайки уменията си на професионален бизнес обучител, сертифициран медиатор и коуч (с преподаватели Тони Робинс, Клое Маданес, Марк Пейша и Магали Пейша), да подкрепя развитието на бизнес организации и личностното израстване на техните служители и на своите индивидуални клиенти.

 

 

Алтернативно: можете да получите форма за регистрация на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Информация за събитието

Начална дата 03-10-2020
Крайна дата 17-10-2020
Индивидуална цена 260 лв. за 3 дни при заплащане до 12.09.2020г.
Лектори Съдия Галя Вълкова, Д-р Юлия Раданова, Веселина Живанкина, Албена Пенова
Местоположение On-line чрез платформата ZOOM
Вече не приемаме регистрация за това събитие

 • image
 • image
 • image
 • image

Новини

Лятна школа - Медиация край морето 2024 Лятна школа - Медиация край морето 2024 Актуални въпроси на съдебната и извънсъдебната медиация гр. ПомориеДати за провеждане: 7-9 септември 2024г.Програма...
Медиация край морето Медиация край морето През септември медиаторите се срещнаха за пореден път в гр.Поморие за да обсъдят интересни и важни теми за ме...
Интервю с Тереза Фрисби Интервю с Тереза Фрисби Тереза Ф. Фрисби е директор на програмата за разрешаване на спорове на Loyola University Chicago School of Law, Чикаго, САЩ. Тя п...